DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Ull, 25% Polyamid
fra 20.00 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 60.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

DROPS Super Sale

Acqua di Mare

Strikket DROPS sjal i ”Fabel” eller "Flora" med riller, bølgemønster og blondekant

DROPS Extra 0-1241
DROPS Design: Modell nr fa-331
Garngruppe A
----------------------------------------------------------
Mål: Ca 50 cm målt langs midt-m og ca 150 cm målt øverst.
Materialer:
DROPS FABEL fra Garnstudio
100 g f.nr 100, natur
50 g f.nr 914, kyst

Eller bruk:
DROPS FLORA fra Garnstudio
100 g f.nr 01, natur
50 g f.nr 13 jeansblå

DROPS RUNDP (80 cm) NR 3,5 – eller det p.nr du må bruke for å få 23 m x 45 p rillestrikk på 10 x 10 cm.
DROPS 2 STK SETTP NR 3,5 – til blondekant.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------

DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Ull, 25% Polyamid
fra 20.00 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 60.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

Instruksjoner

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = 2 p rett.

MØNSTER:
Se diag A.1 til A.3. Diag viser alle p i mønsteret sett fra retten.

STRIPER:
* 6 p natur Fabel eller Flora, 6 p kyst Fabel eller jeansblå Flora *, gjenta fra *-*.
----------------------------------------------------------

SJAL:
For å få plass til alle m strikkes arb frem og tilbake på rundp. Det strikkes ovenfra og ned.
Legg opp 7 m på rundp 3,5 med natur Fabel eller Flora. Sett 1 merketråd i den 4.m på p (= midt-m), la merketråden følge med videre i arb.
Strikk slik: 2 kant-m i RILLE - se forkl over, A.1A over 1 m, 1 m glstrikk (= midt-m), A.1B over 1 m og 2 kant-m i rille = 11 m. Fortsett med A.1A og A.1B på hver side av midt-m (midt-m strikkes i glstrikk til ferdig mål). Når diag er strikket 1 gang i høyden er det 35 m på p (dvs 17 m på hver side av midt-m). Fortsett med riller og økninger på samme måte til det er 275 m på p (arb måler nå ca 27 cm langs midt-m og 108 cm øverst langs kanten øverst). HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Videre strikkes det STRIPER – se forkl over, SAMTIDIG som det strikkes mønster etter diag A.2 slik: 2 kant-m i rille, A.2A over 2 m, strikk A.2B over de neste 130 m (= 10 rapporter à 13 m), A.2C over 2 m, 3 m glstrikk (= den midterste av disse 3 = midt-m), A.2D over 2 m, A.2B over de neste 130 m (= 10 rapporter à 13 m), A.2E over 2 m og 2 kant-m i rille. Fortsett mønsteret slik. Når hele A.2B er strikket 1 gang i høyden er det 407 m på p (dvs 203 m på hver side av midt-m).
Neste p strikkes slik: 2 kant-m i rille, A.2A over 2 m, strikk A.2F over de neste 187 m (= 11 rapporter à 17 m), fortsett A.2C som før (dvs på denne p strikkes 11 m glstrikk, 1 kast), 3 m glstrikk (= midten), fortsett A.2D som før (dvs på denne p lages det 1 kast, deretter 11 m glstrikk), strikk A.2F over de neste 187 m (= 11 rapporter à 17 m), strikk A.2E over 2 m og avslutt med 2 kant-m i rille. Fortsett mønsteret slik. Når det er økt til 17 m i A.2C/A.2D er det plass til 1 rapport mer med A.2F på hver side av de midterste 3 m (A.2C/A.2D fortsetter som før med 1 kast på hver side av de 3 midterste m). Når det er strikket totalt 7 striper er det 475 m på p og siste stripe er natur, behold m på p.

BLONDEKANT:
Strikk en blondekant langs kanten nederst på sjalet. Blondekanten strikkes fortløpende fast til retten av sjalet ved å strikke de 2 første/neste m fra p på sjalet rett sammen med første m på blondekanten slik: Legg opp 12 m på settp 3,5 med kyst Fabel eller jeansblå Flora og strikk mønster frem og tilbake på p etter diag A.3 – SAMTIDIG på beg av hver p fra retten på blondekanten strikkes de to første/neste m som sitter på p på sjalet rett sammen med første m i A.3. Fortsett slik langs hele kanten på sjalet, men over de midterste 9 m på sjalet strikkes første m i A.3 sammen med bare én m fra sjalet (dvs i stedet for to m fra sjalet) – dette gjøres for å unngå at spissen midt på sjalet bøyer seg.

Klipp og fest trådene. Fukt arbeidet og legg det i form etter mål.

Diagram

symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = rett fra vrangen
symbols = ta 1 m løs av p som om den strikkes rett, 1 rett, løft den løse m over
symbols = 2 rett sammen (både fra retten og fra vrangen)
symbols = 1 dobbelt kast mellom 2 m, på neste p slippes det ene kastet ned, det andre strikkes rett
symbols = 1 kast mellom 2 m, på neste p strikkes kastet vridd rett
symbols = 1 kast mellom 2 m, på neste p strikkes kastet rett
symbols = 1 dobbelt kast mellom 2 m, 2 rett sammen
symbols = fell av 1 m
symbols = strikk de to første/neste m på sjalet rett sammen med denne m
diagram
diagram
diagram
Har du et spørsmål? Se listen over ofte stilte spørsmål (FAQ)

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.

Du finner målskissen nederst i oppskriften.

See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.

Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.

Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg. Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager.
I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Du vil kanskje også like...

Kommenter oppskrift DROPS Extra 0-1241

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Kommentarer / Spørsmål (34)

country flag Pilar wrote:

No me salen las cuentas para el borde. Si hay 475 puntos y los 9 centrales se hacen en 9 pasadas de ida quedan 466 que se harán en 233 pasadas, dos en cada ida. En total 233+9=242, pero siendo 4 pasadas de ida por repetición quedarian 60,5 repeticiones. Vamos que me sobrarán 2 puntos tras 60 repeticiones del borde.

10.11.2022 - 07:12

country flag Merel wrote:

Na 3 strepen heb ik 407 steken op de naald staan. Na 7 strepen heb ik 477 steken: 2 kantsteken, A2A 25 steken (4e streep 5 meerseringen, streep 5-7 6 meerseringen = 2+5+6+6+6=25), A2F 204 steken (12x17), A2C 6 steken (Na 5 strepen 17 steken, nog 2 strepen met totaal 6 meerseringen daarna), 3 steken tricot, A2D 6 steken, A2F 204 steken, A2E 25 steken, 2 kantsteken. Wat heb ik verkeerd gedaan?

08.08.2022 - 21:10

DROPS Design answered:

Dag Merel,

Door het breien van A.2a en A.2c en A.2d en A.2e meerder je steeds 52 steken over 18 naalden. Na 3 strepen (van 12 naalden per streep, dus 2 maal 18 naalden) zou je er 2x52= 104 steken bij moeten hebben en dat is in totaal 379 steken. Ik ben bang dat er een foutje in geslopen is en dat met 1 streep 6 naalden naturel of 6 naalden shoreline bedoeld wordt. Volgens mij kom je dan meer in de buurt.

14.08.2022 - 20:58

country flag Anita wrote:

Ad avslutning av blondekant. Her står ingenting om felling, bare klipp og fest. Jeg vil at sjalet skal ha tydelige spisser i begge hjørner og det blir det ikke med dette mønsteret. Vennl forklar hvordan avslutte slutten på blondekanten. På forhånd takk for raskt svar da det haster.

19.01.2021 - 20:13

DROPS Design answered:

Hei Anita. Når du har strikket ferdig blondekanten til sjalet, feller du bare de 12 maskene som vanlig. Se evnt hjelpevideoen: For å få markerte spisser på sjalet kan du fukte sjalet og legg det i form etter mål og feste spissene med nåler, se evnt video: Fukt arbeidet og legg det i form etter mål. mvh DROPS design

27.01.2021 - 13:44

country flag Jannie Wouters wrote:

Wat betekent : A.1B over 1steek , onderaan blz. 2. Het woord over snap ik hier niet. Bij de tekenverklaring staat : een dubbele omslag TUSSEN 2 steken. Dus waar moeten de dubbele omslagen. Voor of na de steek??, over snap ik niet

25.11.2020 - 21:05

DROPS Design answered:

Dag Jannie,

Het betekent dat je over (in) de eerstvolgende steek op de naald A.1B breit. De eerste steek van A.1B is een dubbele omslag, 1 recht en nog eens een dubbele omslag. Dus de dubbele omslagen moeten zowel voor als na de steek.

26.11.2020 - 09:28

country flag Ula wrote:

Bardzo dziekuje. Film na pewno sie przyda aczkolwiek powiem ze poradziłam sobie. Najpierw polecam wykonac probke taśmy. Potem drut z nabranymi oczkami dać równolegle do szala na drucie na prawej stronie tak by sie stykały. Nastepnie wkłuć prawy drut w 1sze o.oraz 2 pierwsze szala przeciagnac nitke. Zdjąc 1sze 3 oczka z drutu. Wykonac rzad 1szy a potem 2gi. Powtarzac czynnosc z drutami przy rzedach nieparzystych. Powodzenia

30.06.2020 - 09:31

DROPS Design answered:

Witaj Ulu! Super, a film też już jest :) Pozdrawiamy!

03.07.2020 - 21:33

country flag Ula wrote:

Prosze pomóżcie jak przerobic razem o.brzegu z 2 oczkami szala. Wydaje sie ze sporo osób ma z tym problem. Nie zostawiajcie swoich fanów bez pomocy..

29.06.2020 - 11:25

DROPS Design answered:

Nie zostawimy Ulu :) Serdecznie pozdrawiamy!

29.06.2020 - 15:38

country flag Ula wrote:

Witam serdecznie. Bardzo proszę o wytłumaczenie jak przerabiać kwadracik z kółkiem w ażurowym brzegu czyli dokładnie jak łączyć brzeg z szalem. Również ie rozumiem jak przerobić duży kŕzyżyk. Będę badzo wdzięczna za pomoc.

28.06.2020 - 19:56

DROPS Design answered:

Witaj Ulu, już zgłaszałam prośbę o nagranie filmiku jak to zrobić, bo nie ty pierwsza masz z tym problem. Czekamy na zamieszczenie. Pozdrawiamy!

29.06.2020 - 15:37

country flag Ula wrote:

Witam serdecznie. Mam pytanie: w miejscu gdzie zaczynamy przerabiac schematy A2A, A2B,A2C,D iE i kiedy mowa o 3 o.środkowych: czy od tego momentu te 3 oczka przerabiamy dżersejem bez narzutów po obu stronach oczka środkowego? Rozumiem ze gdyby byly tam narzuty to chusta bedzie nabierala innego ksztaltu bo schematy A2C i A2D juz uwzgledniaja narzuty. Jednak bez nich zmienia sie srodek symetrii szala zamiast podwójny narzut-o.ś-podw.narzut, sa 3 oczka dżersejem? Prosze o pomoc

26.06.2020 - 01:47

DROPS Design answered:

Witaj Ulu, te 3 oczka środkowe będą odtąd przerabiane dżersejem, bez narzutów z każdej strony oczka środkowego. Pozdrawiamy!

29.06.2020 - 16:04

country flag Ulrika Nielsen wrote:

Jag såg denna sjal uppstickad i en butik o föll direkt. Skaffade garnet o började sticka. Ganska snart knöt sig min hjärna o det tog flera månader att göra den. Nu har jag stickat 7 stycken - och återkommer gång på gång! Älskar mönstret!!

22.01.2020 - 22:09

country flag Katarzyna Górska wrote:

Nie rozumiem w jaki sposob jest robiony ten ażurowy brzeg. Szczerze to video bardzo mi pomoże w zrozumieniu tej metody wykończenia szala.

17.07.2019 - 18:17