Europeisk axel (hals)

I denna lektion visar vi hur man plockar upp maskor till hals. Vi följer mönstret till barntröjan Sweet Peppermint (DROPS Children 47-12) i strl. 2 år, men kom ihåg att följa maskantal / ökningar till den storlek du har valt!

Längst ner på sidan hittar du även en video som kan vara till hjälp, samt ett schema där du kan fråga våra experter om hjälp om du skulle behöva det!

Låt oss börja!

Vi stickar med 2 garn, DROPS Lima färg nr. 9029 salvia grön och DROPS Kid-Silk färg nr. 45 soft mint på sticka 5 mm. Vi använder 1 tråd av varje garn. Se till att du har det garn och maskantal som står i det mönster du stickar efter.

Använd en sticka eller virknål, börja vid den ena axellinjen och sticka upp ca 68 maskor från rätsidan innanför 1 kantmaska runt halsen. Maskantalet måste vara delbart med 2 om man vill ha en resår med 1 rät / 1 avig, eller delbart med 4 om man vill ha en resår med 2 räta / 2 aviga. Vi visar en resår med 2 räta / 2 aviga.

Sticka resår runt (2 rätmaskor / 2 avigmaskor) till det cm mått det står i mönstret. Maska av lite löst. Vi har valt att sticka en dubbel halskant och maska av räta över räta och aviga över aviga.

Vik resåren ned på insidan av plagget och fäst med ett par stygn.

Fäst alla trådar.

Tröjan är färdig.

Behöver du hjälp?

Behöver du mer information om olika maskor eller tekniker, så hittar du en lista över videor och lektioner som kan vara till hjälp här:

Lämna en kommentar eller fråga till denna lektion

Din mailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.