Clue #5 - Készítsük el Rudolf arcát!

tt az ideje, hogy a rénszarvasunk megkapja az arcát! Kövesse a tanácsainkat - vagy tervezze meg a saját rénszarvasának arckifejezését! Minden lehetséges.

Ne feledjük, ha kétségeink vannak, a kulcs alján található egy lista linkekkel segítõ, oktató videókhoz, leckékhez. És,m ha további kérdés merülne fel, írhat szakértõinknek, a lap alján található ablakban.

Bízunk benne, hogy szerette velünk kötni ezt a kedves pulóvert - és ne feledjen képet küldeni az elkészült pulóverrõl a KAL galériájába!


PULÓVER GYERMEKEKNEK

HAJ:
Rögzítsünk 3 rojtot a fej elején és hátulján is.

1 rojt = vágjunk le 2 db, egyenként 8-9 cm hosszú szálat a középbarna színû (e szín) fonalból. Fektessük ki a szálakat, húzzuk át a rénszarvas fejének szélén levõ szem körül, a fej bézs színû (d szín) része és a szarvak barna színe (e szín) része között - a fej közepén. Kössük duplacsomóra. A középsõ rojt mindkét oldalára rögzítsünk még 1-1 rojtot.

SZEMEK:
A középbarna színnel (e szín) készítsünk 2 szemet a következõ módon: 1 szem: Vágjunk le 3 szál 40 cm hosszú fonalat. Készítsünk 4 csomót a 5 mm vastag kötõtû körül - figyeljük meg az A.3 jelû diagramot (vagyis készítsünk 3 laza csomót, készítsünk még 1 csomót, majd ezen a csomón húzzuk szorosra a szálat = 1 csomó. Ugyanilyen módon készítsünk még 1 szemet. . Tegyük a csomókat/ szemeket a rénszarvas fejének elejére, a világos bézs színnel kötött rész fölé. Húzzuk át a szálvégeket a darabon egy szem mindkét oldalán, és hátul kössük meg.

ORR:
A piros színnel (az a szín) készítsünk kb 6 cm átmérõjû pompont- ne felejtsünk el meghagyni 2 szálat a pompon megkötéséhez. Rögzítsük a pompont a rénszarvas fejének elejére, a világosbézs színnel kötött szakasz közepére.. Húzzuk át a szálvégeket a darabon, egy szem mindkét oldalán, és hátul kössük meg.

NYAKLÁNC- FEKETE (a rénszarvassal kötött hátán.)
A 4 mm vastag fonallal, az aranyvesszõ (f szín) színû fonallal, horgoljunk egy kb 14 cm hosszú lsz-sort. A pulóverünk hátán, tegyük a nyakláncot a rénszarvas nyakára keresztben. Rögzítsük a szálak végeit a darab fonákoldalán.

NYAKLÁNC AZ ELEJÉN:
A 4 mm vastag fonallal, az aranyvesszõ (f szín) színû fonallal, horgoljunk egy kb 16 - 18 cm hosszú lsz-sort. Fûzzünk egy piros szívet, vagy hasonlót a lsz-sorra, és kössünk csomót a lsz-sorra úgy, hogy a szíva sor közepén maradjon. A pulóverünk elején, tegyük a nyakláncot a rénszarvas nyakára keresztben. Rögzítsük a szálak végeit a darab fonákoldalán.

Diagram

szimpla csomó

PULÓVER FELNÕTTEKNEK

ORR:
Készítsünk 7 cm átmérõjû pompont a piros (a színû) színû fonalból. A pompont alakítjuk ovális formájúra, ami kb 7 cm-es az egyik irányba és kb 5 cm-es a másik irányba; ne felejtsünk el meghagyni 2 szálat a pompon rögzítéséhez. Tegyük a pompont a rénszarvas fejének elejére, a világos bézs színnel kötött rész fölé.- figyeljük meg a fotót is! Húzzuk át a szálvégeket a darabon, egy szem mindkét oldalán, és hátul kössük meg.

SZEMEK:
A középbarna színnel (e szín) készítsünk 2 szemet a következõ módon: 1 szem: Vágjunk le 3 szál 40 cm hosszú fonalat. Készítsünk 4 csomót a 5 mm vastag kötõtû körül - figyeljük meg az A.3 jelû diagramot (vagyis készítsünk 3 laza csomót, készítsünk még 1 csomót, majd ezen a csomón húzzuk szorosra a szálat = 1 csomó. Ugyanilyen módon készítsünk még 1 szemet. . Tegyük a csomókat/ szemeket a rénszarvas fejének elejére, a világos bézs színnel kötött rész fölé. Húzzuk át a szálvégeket a darabon, egy szem mindkét oldalán, és hátul kössük meg.

HAJ:
A fej elsõ és hátsó oldalára rögzítsünk 4-4 rojtot hajnak.

1 rojt: vágjunk le 2 db, egyenként 8-9 cm hosszú szálat a középbarna (e színû)fonalból. Fektessük a két szálat egymás mellé, fûzzük 1 szem köré a fej felsõ szélénél, afej bézs színû (d szín) szemei, és a szarvak barna (e szín) színû szemei közé- a fej középsõ részére. Kössük duplacsomóra. Ugyanilyen módon készítsük el a többi rojtot is- lásd a fotót is.

NYAKLÁNC AZ ELEJÉN:
A 4 mm vastag fonallal, az aranyvesszõ (f szín) színû fonallal, horgoljunk egy kb 18 - 19 cm hosszú lsz-sort. Fûzzünk egy piros szívet, vagy hasonlót a lsz-sorra, és kössünk csomót a lsz-sorra úúgy, hogy a szíva sor közepén maradjon. A pulóverünk elején, tegyük a nyakláncot a rénszarvas nyakára keresztben. Rögzítsük a szálak végeit a darab fonákoldalán.

NYAKLÁNC A HÁTÁN:
A 4 mm vastag fonallal, az aranyvesszõ (f szín) színû fonallal, horgoljunk egy kb 15 cm hosszú lsz-sort. A pulóverünk hátán, tegyük a nyakláncot a rénszarvas nyakára keresztben. Rögzítsük a szálak végeit a darab fonákoldalán.

HÓ:
Készítsünk kb 16 csomót a törtfehér színbõl (b szín) a hónak. 1 csomó: Vágjunk le 1 szál 40 cm hosszú fonalat. Készítsünk 4 csomót a 5,5 mm vastag kötõtû körül - figyeljük meg az A.3 jelû diagramot (vagyis készítsünk 3 laza csomót, készítsünk még 1 csomót, majd ezen a csomón húzzuk szorosra a szálat = 1 csomó. Tegyük a hópelyheket a vállrész felsõ szakaszára, vagyis 4 hópelyhet az elejére és 5 hópelyhet a hátára. 4 hópelyhet a bal ujjára ás 3 hópelyhet a jobb ujjára. Húzzuk át a szálvégeket a darabon, egy szem mindkét oldalán, és hátul kössük meg.

Diagram

szimpla csomó

Elkészültünk!

Mindennel készen vagyunk! Alig várjuk, hogy láthassuk, hogyan sikerülltek a rénszarvasos pulóverek. Kérjük, haszználják a megfelelõ hashtageket, amikor a képeket közzéteszik az interneten. #DROPSChristmasKAL és #RedNoseJumper (ha a felnõtt pulóvert készítjük, és #RedNoseJumperKid (ha a gyerekpulóvert készítjük. És ne felejtsünk el képet küldeni a DROPS-Along galériába!


Segítségre van szüksége?

Itt van egy lista arról milyen segítséget találhat a pulóverek ujjának elkészítéséhez!

Hagyjon megjegyzést, vagy tegye fel kérdéseit ehhez a kulcshoz.

Az e-mail címét nem tesszük nyilvánossá. A kötelező mezőket *-al jelöltük.