Clue #5 - Körbe-körbe

Megérkezett a rejtélytakarónkhoz a legújabb kulcs! Most a 4. Kulcsban elkészített darabokkal dolgozunk, és nagyobb négyzetekké állítjuk össze. 4 körünk maradt, a szemek nagyjából ugyanazok, de kis eltérésekkel, amelyek mutatós részletekkel gazdagítják a takarónkat.

Ahogy korábban is, most is kihagyhatja a szöveget és a képeket, ha jobban szereti, dolgozhat a lap alján található teljes diagramból és videókból!

Színek

Az A.2 jelű minta első 6 körét már elkészítettük, most a 7-10 köröket horgoljuk, a következő színekkel:

7. KÖR: orgona
8. KÖR: fehér
9. KÖR: világos vízkék
10. KÖR: fehér

TANÁCS A SZÍNVÁLASZTÁSHOZ:
Az eredetitől eltérő színkombinációban készíti a takarót?
Mielőtt elkezdi a munkát, az eredeti leírással összehasonlítva készítsen egy feljegyzést arról melyik színt melyikkel helyettesítette itt.

TANÁCS A HORGOLÁSHOZ:
A két * közé írt utasításokat minden alkalommal, amikor a mintában a *-* megjelenik, ismételni kell.
A diagramokban pirossal jelölt szimbólumokat a képek fölötti szövegben magyarázzuk el.

Kezdhetjük?

Vegyük elő a 4. Kulcsban elkészített négyzeteket.

7 KÖR:
Váltsunk az orgona színre. Olvassuk el a TANÁCSOT A SZÍNVÁLTÁSHOZ alább, majd vágjuk el az orgona színű szálat. Horgoljunk 1 lsz-t, 1 rp a következő 5 szem mindegyikébe /mindegyike köré, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 rp a következő 3 szem mindegyikébe.

TANÁCS A SZÍNVÁLTÁSHOZ:
Úgy kapjuk a legszebb átmenetet a színváltásoknál, ha a körben az utolsó kúszószemet már az új színnel horgoljuk. p>

SAROK:
Horgoljunk 2 rp-t a lsz-ív köré, 3 lsz, 2 rp ugyanazon lsz-ív köré. p>

Horgoljunk * 1 rp-t a következő 3 szem mindegyikébe, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 rp, a következő 5 szem mindegyikébe / mindegyike köré, horgoljunk 1 HRP-t (háromráhajtásos pálcát)» a következő módon: 3 rh a horgolótűn, szúrjuk a tűt az 5 sor bogyójának a tetejébe, ( figyeljük meg a diagramon, hova vezetnek a vonalak), 1 rh, és húzzuk fel a fonalat a bogyó alól, (= 5 hurok a horgolótűn), ** 1 rh, húzzuk a fonalat át a horgolótűn lévő első / következő 2 hurkon. ** Ismételjük meg a **-** közötti részt összesen 4 alkalommal = 1 hurok marad a horgolótűn.

Folytassuk 1-1 rp-val a következő 3 szem mindegyikébe 1 krp az 5. kör ugyanazon bogyójának a tetejébe. (Figyeljük meg a diagramon, hova vezetnek a vonalak). 1 rp a következő 5 szem mindegyikébe / mindegyike köré, 1 laz, 1 azemet kihagyunk, 1 rp a következő 3 szem mindegyikébe.* Ismételjük meg a SARKOT és a *-* közötti részt összesen 3 alkalommal, horgoljuk a SARKOT még egyszer.

1 rp a következő 3 szem mindegyikébe, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 rp a következő 5 szem mindegyikébe/ mindegyike köré 1 KRP az 5. Kör bogyójának tetejébe. Horgoljunk 1.-1 rp-t a következő 3 szem mindegyikébe, 1 KRP az 5. Kör ugyanazon bogyójának tetejébe.

A kört a kör 1. rp-jába öltött ksz-mel zárjuk. Váltsunk a fehér fonalra, és vágjuk el az orgona színű szálat.

8. KÖR:
Horgoljunk 3 lsz-t (= 1 erp), 1 erp a következő6 szem mindegyikébe / mindegyike köré, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk. 1-1 erp a következő 3 szem mindegyikébe.

SAROK:
Horgoljunk 2 erp-t a lsz-ív körül, 3 lsz, 2 erp ugyanazon lsz-ív köré.

Horgoljunk *1 erp-t a következő 3 szem mindegyikébe, 1 lsz-t, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 9 szem mindegyikébe /mindegyike köré, a következő szembe horgoljunk BOGYÓT a következő módon: 4 erp a következő szembe, csúsztassuk le az utolsó erp hurkát a horgolótűről, szúrjuk a tűt az első lehorgolt erp tetejének első szálába, emeljük fel az utolsó erp hurkát, és húzzuk át a horgolótűn lévő szemen. 1 erp a következő 9 szem mindegyikébe / mindegyike köré, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 3 szem mindegyikébe. *

Ismételjük meg a SARKOT, és a *-* közötti részt, összesen 3 alkalommal, majd horgoljuk a SARKOT.

Horgoljunk 1 erp-t a követező 3 szem mindegyikébe, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 9 szem mindegyikébe / mindegyike köré, a következő szembe horgoljunk BOGYÓT, 1 erp a következő 2 szem mindegyikébe. A kör elején a 3. lsz-be öltött ksz-mel zárjuk a kört. Váltsunk a világos vízkék színre, de ne vágjuk el a fehér szálat.

9. KÖR:
Horgoljunk 3 lsu-t (= 1 erp), 2 lsz, 2 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe, 2 lsz, 2 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 3 szem mindegyikébe / mindegyike köré, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 3 szembe.

SAROK:
Horgoljunk 2 erp-t a lsz-ív köré, 3 lsz, 2 erp ugyanazon lsz-ív köré.

Horgoljunk *1 erp-t a következő 3 erp mindegyikébe, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 3 szem mindegyikébe / mindegyike köré, 2 lsz, 2 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe, 2 lsz, 2 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következp szembe.

Most készítsünk 1 NRP-t (négyráhajtásos pálcát) a következő módon: 4 rh a horgolótűn, szúrjuk a tűt az 5 sor bogyójának a tetejébe, ( figyeljük meg a diagramon, hova vezetnek a vonalak), 1 rh, és húzzuk fel a fonalat a bogyó alól, (= 6 hurok a horgolótűn), ** 1 rh, húzzuk a fonalat át a horgolótűn lévő első / következő 2 hurkon. ** Ismételjük meg a **-** közötti részt összesen 5 alkalommal = 1 hurok marad a horgolótűn.

Horgoljunk egy másik HRP-t a a 7. Kör másik hrp-jába (figyeljük meg a diagramon, hova vezetnek a vonalak), hagyjuk ki a BOGYÓT, 1 erp a következő szembe, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe, 2 lsz, 2 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe, 2 lsz, 2 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 3 szembe / szem köré, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 3 szem mindegyikébe.*

Horgoljuk a SARKOT, és a *-* közötti részt összesen 3 alkalommal, majd horgoljuk a SARKOT.

horgoljunk * 1 erp-t a következő 3 szem mindegyikébe, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 3 erp mindegyikébe / mindegyike köré. * 2 lsz, 2 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe. Ismételjük meg a *-* közötti részt még 1 alkalommal, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe, 1 NRP a 7. kör HRP-ja köré (figyeljük meg a diagramon, hova vezetnek a vonalak). Hagyjuk ki a BOGYÓT, horgoljunk még egy NRP.t a 7. Kör HRP-ja köré (figyeljük meg a diagramon, hova vezetnek a vonalak). 1 erp a következő erp-ba, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, a kör elején a 3. lsz-be öltött ksz-mel zárjuk a kört. Váltsunk a fehér színű fonalra, és vágjuk el a vízkék színű szálat.

10. KÖR:
1 lsz, 2 rp a lsz-ív köré, 1 rp a következő szembe, 2 rp a következő lsz-ív köré. 1 rp a következő 9 szem mindegyikébe / mindegyike köré.

SAROK:
Horgoljunk 2 rp-t a lsz-ív köré, 3 lsz, 2 rp ugyanazon lsz-ív köré.

Horgoljunk *1 rp-t a következő 9 szem mindegyikébe / mindegyike köré. 2 rp a lsz-ív köré, 1 rp a következő szembe, 2 rp a következő lsz-ív köré, 1 rp a következő 8 szem mindegyikébe / mindegyike köré. 2 rp a következő lsz-ív köré, 1 rp a következő szembe, 2 erp a következő lsz-ív köré, 1 rp a következő 9 szem mindegyikébe / mindegyike köré.* Ismételjük meg a SARKOT és a *-* közötti részt, összesen 3 alkalommal.

Horgoljunk 1 rp-t a következő 9 szem mindegyikébe / mindegyike köré, 2 rp a lsz-ív köré, 1 rp a következő szembe, 2 rp a következő lsz-ív köré, 1 rp a következő 7 szem mindegyikébe / mindegyike köré, 1 ksz a kör elején lévő lsz-be. Vágjuk el a szálat, és dolgozzunk el minden fonalvéget.

Most már csak meg kell horgolnunk a 7-10. kört a 4. kulcs másik négyzete köré, a következő színekkel:

7. KÖR: hanga
8. KÖR: fehér
9. KÖR: orgona
10. KÖR: fehér

Elkészültünk!

Itt láthatjuk hogyan mutat az .2 diagram mintája mindkét színkombinációban. A négyzeteknek kb 25 X 25 cm-esnek kell lennie.

Teljes diagram az 5. kulcshoz

= lsz (láncszem)
= ksz szembe / szem köré slip
= rp szembe
= rp lsz/ lsz-ív köré
= erp a lsz / lsz-ív köré
= erp (egyráhajtásos pálca) szembe
= 3 lsz
= BOGYÓ: 4 erp a következő szembe, csúsztassuk le az utolsó erp hurkát a horgolótűről, szúrjuk a tűt az első lehorgolt erp tetejének első szálába, emeljük fel az utolsó erp hurkát, és húzzuk át a horgolótűn lévő szemen.
= a diagramon minden szemnél a köré a szem köré öltünk, ahova a vonal vezet.
7. KÖR: Horgoljunk 1 HRP-t az 5. Kör bogyójának teteje köré (HRP- háromráhajtásos pálca : horgoljunk 1 HRP-t (háromráhajtásos pálcát)» a következő módon: 3 rh a horgolótűn, szúrjuk a tűt az 5 sor bogyójának a tetejébe, ( figyeljük meg a diagramon, hova vezetnek a vonalak), 1 rh, és húzzuk fel a fonalat a bogyó alól, (= 5 hurok a horgolótűn), ** 1 rh, húzzuk a fonalat át a horgolótűn lévő első / következő 2 hurkon. ** Ismételjük meg a **-** közötti részt összesen 4 alkalommal = 1 hurok marad a horgolótűn.)br /> 9. KÖR: Horgoljunk 1 NRP-t (négyráhajtásos pálcát) a 7. kör HRP-ja köré (NRP: 4 rh a horgolótűn, szúrjuk a tűt az 5 sor bogyójának a tetejébe, ( figyeljük meg a diagramon, hova vezetnek a vonalak), 1 rh, és húzzuk fel a fonalat a bogyó alól, (= 6 hurok a horgolótűn), ** 1 rh, húzzuk a fonalat át a horgolótűn lévő első / következő 2 hurkon. ** Ismételjük meg a **-** közötti részt összesen 5 alkalommal = 1 hurok marad a horgolótűn.

Videó kulcs

További segítségre van szüksége h2>

Ebben a videóban minden olyan technikát megmutatunk, ami az 5. kulcs elkészítéséhez szükség lehet.

Megjegyzések (11)

Stefani wrote:

I've fallen a bit behind, but I'm really enjoying myself because I'm able to take it with me easily. Thanks

11.04.2017 - 04:46

Vibeke Meldgaard wrote:

Er det muligt I kunne lave en liste over hvilke farver fra garnpakke et, som I bruger i opskriften, som passer til dem fra garnpakke to og tre?

03.04.2017 - 18:44

Marit Mikkelsen wrote:

Synnes det er for lang tid mellom hvert hint

03.04.2017 - 12:06

Noemy wrote:

Hi! Could you please put the numbers with the colors? It makes a lot easier to me, as I\'m using another set of colors. Thank you!!! (Noemy, from Curitiba-Brazil)

02.04.2017 - 15:25

Anna wrote:

Il secondo quadrato della tappa 5 e realizzato con un colore in meno rispetto al primo. È' giusto così?

01.04.2017 - 13:57

DROPS Design answered:

Buongiorno Anna. Per il primo quadrato usa i tre colori, bianco, lilla e light wash. Per il secondo quadrato usa sempre tre colori: bianco, erica, lilla. Buon lavoro!

02.04.2017 - 12:07

Evi Maisalu wrote:

Ei ole vihjet nr5

30.03.2017 - 14:47

Nicole Rod wrote:

Bravo pour ce beau projet et pour les explications claires et précises. J'adore!

30.03.2017 - 14:06

Ivana wrote:

Dobrý den, část textu v angličtině, lze opravit? děkuji

30.03.2017 - 14:01

DROPS Design answered:

Dobrý den, Ivano, díky za upozornění - opraveno. Příjemnou zábavu s háčkem! Hana

30.03.2017 - 23:53

Mia Juul wrote:

Er i ikke søde at skrive farve nr foran farven 😉 Er lidt nemmere at bruge den rigtige farve når man også har nummeret 👍

30.03.2017 - 12:55

Cholote wrote:

C'est vraiment bien expliqué, bravo !

30.03.2017 - 12:53

Mai-Britt wrote:

Kommer der nogle tips til at gøre tæppet større?

30.03.2017 - 11:55

DROPS Design answered:

Hej Mai-Britt, Du kan naturligvis hækle dobbelt antal af alle ruder, så vil det blive dobbelt så stort og du ved da også at dobbelt garnforbrug rækker. Vi har ikke regnet garnforbrug ud til flere forskellige størrelser, men tæppet er fleksibelt, så hvis du har ekstra garn og egen fantasi, så kan du let få nogle ekstra ruder lagt til tæppet, men vent med at sy dem sammen til vi giver besked. God fornøjelse!

06.04.2017 - 11:13

Hagyjon megjegyzést, vagy tegye fel kérdéseit ehhez a kulcshoz.

Az e-mail címét nem tesszük nyilvánossá. A kötelező mezőket *-al jelöltük.