Eurooppalaiset olkapäät (pääntien reunus)

Tässä oppitunnissa näytämme miten neulotaan pääntien reunus. Me neulomme lasten puseron ohjeen Sweet Peppermint (DROPS Children 47-12) mukaisesti. Neulomme koon 2 vuotta mukaan, mutta katso oman kokosi tiedot ohjeesta (silmukkaluvut / lisäysten määrät)!

Sivun alareunasta löydät opastavan videon. Mikäli sinulla kysymyksiä, näppäile ne alla olevaan kommenttikenttään, niin asiantuntijamme auttavat sinua!

Nyt aloitetaan!

Tässä oppitunnissa me neulomme puikoilla nro 5 ja 2-kertaisella langalla: DROPS Lima väri nro 9029, salvianvihreä ja DROPS Kid-Silk väri nro 45, soft mint. Neulo kuitenkin ohjeen mainitsemalla langalla.

Aloita toisen olan kohdalta ja poimi työn oikealta puolelta (neulepuikon tai virkkuukoukun avulla) pääntien reunasta (yhden reunasilmukan sisäpuolelta) n. 68 silmukkaa. Silmukkaluvun tulee olla 2 silmukalla jaollinen, jos neulotaan joustinneuletta, jossa on vuorotellen 1 oikea silmukka ja 1 nurja silmukka. Silmukkaluvun tulee olla 4 silmukalla jaollinen, jos neulotaan joustinneuletta, jossa on vuorotellen 2 oikeaa silmukkaa ja 2 nurjaa silmukkaa. Me neulomme vuorotellen 2 oikeaa silmukkaa ja 2 nurjaa silmukkaa.

Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena ohjeen mukaisesti (2 silmukkaa oikein / 2 silmukkaa nurin tai 1 silmukka oikein / 1 silmukka nurin). Päätä silmukat hieman löyhästi. Me olemme neuloneet kaksinkertaisen pääntien reunuksen ja päätämme silmukat joustinneuletta neuloen.

Taita joustinneule kaksinkerroin työn sisäpuolelle ja kiinnitä muutamin pistoin.

Päättele langanpäät.

Nyt pusero on valmis!

Haluamme mielellämme nähdä kuvia puseroistanne, joten tägää kuviasi sosiaalisessa mediassa #dropsfan!

Tarvitsetko apua?

Haluatko oppia lisää erilaisista silmukoista ja tekniikoista? Tästä löydät listauksen videoista ja oppitunneista, joista voi olla apua:

Leave a comment about this lesson

Sähköpostiosoitteesi piilotetaan. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *