Våra nyaste garnkvaliteter

Klicka här för att se de nya färgerna

DROPS ♥ You #4

Till denna version av DROPS ♥ You har vi valt ett mycket läckert lyxgarn i en kombination av tre av de allra finaste fibrerna; alpaca, ull och lin! Tillsammans utgör de ett väldigt mjukt och slitstarkt garn med ett spännande rustikt uttryck och en levande fin struktur. Detta läckra och mjuka garn har ett delikat och tweedaktigt uttryck och kan användas till allt från trendiga ”oversized” tröjor och fina koftor till tillbehör som filtar, halsdukar, mössor och vantar. Gör mönster, flätor eller bubblor eller använd det gärna till enkla modeller och låt garnet tillföra effekt och struktur! Oavsett vad du väljer får du garanterat ett läckert och varmt resultat. DROPS ♥ You är ett samlingsnamn på olika spännande garnkvaliteter som inte finns i vårt ordinarie sortiment, men som vi tar in under en begränsad period. Kvaliteterna vi introducerar kan variera i innehåll, spinning och löplängd men gemensamt för alla kvaliteterna är att de är av högsta kvalitet, spunnet av de bästa spinnerierna och har ett fantastiskt pris – som regel 60 % billigare än liknande kvaliteter på marknaden! Producerat i Peru.

Hitta mönster för DROPS ♥ YOU

Till färgkartan

DROPS ♥ You #3

Denna versionen av DROPS ♥ YOU är ett delikat, handfärgat lukusgarn som består av 50% alpaca och 50% ull. Garnet kan stickas med flera stickfastheter, från grupp B till C, allt efter vilket uttryck och vilken struktur som önskas. Tråden varierar i tjocklek, från tunn Alpaca till tjock Nepal. Skapa fina flamé-aktiga strukturer i läckra ton-i-ton färger. Lättstickat oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren stickare! DROPS ♥ You är ett samlingsnamn på olika spännande garnkvaliteter som inte finns i vårt ordinare sortiment, men som vi tar in under en begränsad period. Kvaliteterna vi introducerar kan variera i innehåll, spinning och löplängd men gemensamt för alla kvaliteterna är att de är av högsta kvalitet, spunnet av de bästa spinnerierna och har ett fantastiskt pris!

Hitta mönster för DROPS ♥ YOU

Till färgkartan

DROPS Cloud

Ett nytt och spännande “blow yarn” gjord av mjuk baby-alpaca och mysig, varm merinoull. Konstruktionen är unik, baserad på det senaste inom garnteknologin. Traditionellt spinnes ullfibrer ihop, men med den nya metoden blir fibrerna av baby-alpaca och merinon istället blåst in i ett rör. Detta resulterar i att hantverket blir omkring 30-35% lättare jämfört med konventionellt spunnet garn i samma tjocklek. DROPS Cloud känns fantastiskt mot huden och passar perfekt till filtar, halsdukar, sjalar, tjocka tröjor och långa koftor i både struktur -och flätmönster. Plagg stickade av DROPS Cloud kliar inte alls, vilket betyder att alla kan bära dem! Då detta är ett nytt garn har vi ännu inga mönster för kvaliteten, men du hittar många alternativ för DROPS Cloud i garngrupp E. God förnöjelse! Producerad i Peru.

Till färgkartan

DROPS Air

Ett nytt och spännande “blow yarn” bestående av mjuk baby-alpaca och mysig, varm merinoull. Konstruktionen är unik, baserad på det senaste inom garnteknologin. Traditionellt spinnes ullfibrer ihop, men med den nya metoden blir fibrerna av baby alpaca och merinon istället blåst in i ett rör. Detta resulterar i att hantverket blir omkring 30-35% lättare jämfört med konventionellt spunnet garn i samma tjocklek. DROPS Air är, som namnet antyder, ett väldigt luftigt garn som känns fantastiskt mot huden och passar perfekt til accessoarer, sjalar, tröjor och koftor i både struktur -och flätmönster. Plagg stickade av DROPS Air kliar inte alls, vilket betyder att alla kan bära dem! Då detta är ett nytt garn har vi ännu inga mönster för kvaliteten, men du hittar många alternativ för DROPS Air i garngrupp C. God förnöjelse! Producerad i Peru.

Till färgkartan

DROPS Brushed Alpaca Silk

Ett läckert garn i en exklusiv blandning av mjuk, borstad alpaca och subtilt skinande silke! Silkesmjuka DROPS Alpaca Silk har ett sofistikerat färgspektrum som sträcker sig från mjuka beige- och gråtoner, till läckra röd- och lilatoner. Garnets svävande lätta och överraskande varma egenskaper gör att det passar bra till både mindre och större plagg. På större stickor kan du få ett fint resultat på kort tid. DROPS Alpaca Silk kan gärna användas som ett effektgarn tillsammans med andra kvaliteter för ett underbart, mjukt resultat! Produceras i Peru.

Till färgkartan

DROPS Cotton Merino

DROPS Cotton Merino är en kombination av exklusiv merinoull och underbar, långfibrig indisk bomull. Garnet är mycket behagligt att arbeta med och det ger väldigt sköna plagg med tydliga och jämna maskor. Ullen är superwash-behandlad och mycket mild mot huden och passar därför väldigt bra till barn- och babykläder. Vi har valt att inte karda ihop merinoullen och bomullen. Detta gör färgningen mer krävande, men framhäver de olika fibrernas egenskaper på ett bättre sätt samtidigt som det uppnås mer spel i färger och struktur. Cotton Merino består av många tunna trådar som är spunna tillsammans. Detta ger rundhet och fyllnad och gör att garnet passar väldigt bra till flätor, strukturmönster och moss-stickning. Merino-fibrerna i garnet är 19,5 micron i diameter, något som är väldigt tunt och klassificeras som ”Fina”. Ull som används i stick-garn spänner från 17-28 micron, där allt under 23 räknas som kli-fritt. Precis som i alla våra merino-garn kommer merino-ullen från frittgående djur i Sydafrika och Sydamerika. Produceras i EU. Garnet är Oeko-Tex® certifierat.

Till färgkartan