Onze laatste garenkwaliteiten

Klik hier om de nieuwe kleuren te bekijken

DROPS ♥ You #4

Voor deze uitgave van DROPS ♥ You hebben wij gekozen voor een lekker luxegaren in een combinatie van drie van de mooiste vezels: alpaca, wol en linnen! Samen vormen zij een zeer zacht en duurzaam garen met een spannend en rustiek uiterlijk en een mooie, levendige structuur. Dit mooie en zachte garen heeft een delicate en tweedachtige structuur en is geschikt voor trendy, "oversized" truien, stijlvolle vesten, accessoires zoals dekens, sjaals, cols, mutsen, en wanten! Maak motieven, kabels of noppen of gebruik het garen voor eenvoudige modellen en laat het garen effect en structuur toevoegen. Wat je ook kiest, je bent zeker van een mooi en warm resultaat. DROPS ♥ You is een gezamenlijke naam voor diverse spannende garens die niet in onze basiscollectie voorkomen, maar die tijdelijk geproduceerd worden. De kwaliteiten die we introduceren hebben verschillende samenstellingen, diktes en structuur, maar ze hebben met elkaar gemeen dat ze van de hoogste kwaliteit zijn, dat ze gesponnen worden door de beste spinners en dat de prijs fantastisch is, vaak rond 60% goedkoper dan soortgelijke kwaliteiten op de markt! Geproduceerd in Peru.

Vind patronen voor DROPS ♥ YOU

Naar kleurenoverzicht

DROPS ♥ You #3

Deze editie van DROPS ♥ YOU is een delicaat en handgeverfd luxegaren gemaakt van 50% alpaca en 50% wol. Dit garen breit perfect met verschillende stekenverhoudingen, van categorie B tot C afhankelijk van welke uiterlijk en structuur gewenst is. De draad gaat van Alpaca dikte tot een Nepal dikte. Creëer een geweldige flamé-structuur met ton-sur-ton kleuren. Gemakkelijk om mee te breien voor zowel de beginnende als de ervaren breister! DROPS ♥ You is een gezamenljke naam voor de verschillende, spannende garenkwaliteiten, die geen deel uitmaken van onze standaardcollectie, maar die we produceren en introduceren in een gelimiteerde oplage. De kwaliteiten die we zullen voeren kunnen variëren in samenstelling, type draad, dikte en looplengte, maar wat bij alle kwaliteiten hetzelfde zal zijn is de hoge kwaliteit, gesponnen door onze beste spinnerijen en ze zijn fantastisch geprijsd!

Vind patronen voor DROPS ♥ YOU

Naar kleurenoverzicht

DROPS Cloud

Een nieuwe en spannende "blow yarn" (geblazen garen) kwaliteit gemaakt van zachte babyalpaca en warme merinoswol. De constructie is uniek en gebaseerd op de laatste technologie voor garens. In plaats van de vezels te spinnen wordt de babyalpaca en wol met lucht tot een buis geblazen. Hierdoor is kleding gemaakt van dit garen ongeveer 30-35% lichter dan kleding gemaakt van normale, gesponnen garens van dezelfde dikte. DROPS Cloud is – zoals de naam het zegt – een zeer licht en luchtig garen dat heerlijk zacht voelt aan je huid. Dit garen is zeer geschikt voor accessoires, shawls, truien en vesten, ook met structuursteken en kabelpatronen. Kleding gemaakt van DROPS Cloud kriebelt niet, dus iedereen kan het dragen! Omdat dit een nieuw garen is, zijn er nog geen patronen beschikbaar. Maar je kan veel geschikte patronen kiezen voor DROPS Cloud in garencategorie E. Veel breiplezier!

Naar kleurenoverzicht

DROPS Air

Een nieuwe en spannende "blow yarn" (geblazen garen) kwaliteit gemaakt van zachte babyalpaca en warme merinoswol. De constructie is uniek en gebaseerd op de laatste technologie voor garens. In plaats van de vezels te spinnen wordt de babyalpaca en wol met lucht tot een buis geblazen. Hierdoor is kleding gemaakt van dit garen ongeveer 30-35% lichter dan kleding gemaakt van normale, gesponnen garens van dezelfde dikte. DROPS Air is – zoals de naam het zegt – een zeer licht en luchtig garen dat heerlijk zacht voelt aan je huid. Dit garen is zeer geschikt voor accessoires, shawls, truien en vesten, ook met structuursteken en kabelpatronen. Kleding gemaakt van DROPS Air kriebelt niet, dus iedereen kan het dragen! Omdat dit een nieuw garen is, zijn er nog geen patronen beschikbaar. Maar je kan veel geschikte patronen kiezen voor DROPS Air in garencategorie C. Veel breiplezier!

Naar kleurenoverzicht

DROPS Brushed Alpaca Silk

Een mooi garen in een exclusieve combinatie van zachte, geborstelde alpaca en subtiel glanzende zijde! De zijdezachte DROPS Alpaca Silk heeft een stijlvol kleurenpalet van beige- en grijstinten tot heerlijke rood- en paarstinten. De lichte en verrassend warme eigenschappen van dit garen maken het zeer geschikt voor zowel kleine als grote projecten. Op grote naalden krijg je snel een mooi resultaat. DROPS Alpaca Silk kan goed gebruikt worden in combinatie met andere kwaliteiten voor een mooi, zacht resultaat! Geproduceerd in Peru.

Naar kleurenoverzicht

DROPS Cotton Merino

DROPS Cotton Merino is een combinatie van exclusieve merinoswol en prachtige, lange Indiase katoenvezels. Het garen is heerlijk om mee te breien en u krijgt comfortabele kledingstukken met duidelijke en gelijkmatige steken. De wol is superwash behandeld en zeer zacht tegen de huid, zodat hij zeer geschikt is voor kleding voor baby’s en peuters. DROPS Cotton Merino bestaat uit veel dunne draden die gesponnen zijn tot een dik en rond garen, zodat het zeer geschikt is voor kabels, structuurpatronen en gerstekorrel. We hebben ervoor gekozen de merinoswol en de katoen niet samen te kaarden. Dit maakt het verfproces complexer, maar daardoor komen de beste eigenschappen van beide vezels naar voren; tegelijkertijd leidt dit tot levendige kleuren en een mooie structuur. De merinosvezels in dit garen zijn met een diameter van 19,5 micron, wat betekent dat ze zeer dun zijn en geclassificeerd worden als “fijn”. De dikte van wolvezels voor breigaren variëren van 17 tot 28 micron en alles onder de 23 micron wordt beschouwd als “kriebelt niet”. Voor al onze merinosgarens komt de wol van vrijlopende dieren uit Zuid Afrika en Zuid Amerika. Geproduceerd in de EU. Dit garen is Oeko-Tex® gecertificeerd.

Naar kleurenoverzicht