Skeemi paigutamine keskele

Skeemi paigutamine keskele

Skeemi keskkoht (noolega silmus) paigutatakse esi-/seljaosa või varruka keskele.

Juhendis on kirjas, et esiosa tuleb jätkata mustri järgi. Mustriskeemi keskkoht tuleb paigutada esiosa keskele, et muster oleks sümmeetriline.

  • Esiosal on 81 silmust. See tähendab, et 41. silmus on esiosa keskel ja tuleb kududa skeemi keskmise silmuse värvi lõngaga.
  • Skeemil on rohkem, kui 24 s. Nool, mis näitab skeemil keskmist silmust, on skeemil 13. silmus.
  • Alusta esiosa keskelt (silmus nr 41) ja loetle 13 s keskelt paremale, edasi loetle terve skeemijagu silmuseid (24 s), kuni jääb 4 s.

See tähendab, et alustades kudumist esiosa paremalt küljelt, kootakse kõigepealt skeemi viimased 4 s (lugedes skeemi paremalt vasakule), edasi kootakse terve skeem (24 s) paremalt vasakule, ja siis jälle skeemi algusest peale, kuni skeemi keskmine, 13. silmus on esiosa keskel, rea 41. silmus. Koo ülejäänud skeem teisel pool noolt ja korda jälle skeemi rea algusest, kuni kõik esiosa selle rea silmused on kootud.

Ringselt kududes on seljaosal sama muster ja kootakse samamoodi. Alustatakse samamoodi nagu esiosal, lugedes skeemi paremalt vasakule.

Edasi-tagasi kududes, alustatakse töö PH pool skeemi järgmise rea silmusega, kududes silmuse, mis jääb viimati kootud silmuse kohale ning skeemi loetakse vasakult paremale.

Vaata selle tehnikaga mustrit:
DROPS Extra 0-816/ DROPS Extra 0-817.