Hur du placerar ett diagram i mitten

Hur du placerar ett diagram i mitten

Såhär placeras mitten av diagrammet (maskan med pil) mitt på framstycket/ryggstycket eller mitt på ärmen.

Det står i mönstret att du ska fortsätta att sticka framstycket enligt diagram. Det är viktigt att placera mitten av mönsterrapporten mitt p framstycket så att mönstret blir centrerat och symetriskt.

  • Du har 81 m på framstycket. Det vill säga, maska nr 41 är mitt på framstycket och ska stickas i den färg som är mitten av mönstret enligt diagrammet.
  • Diagrammet går över 24 maskor och pilen som visar den mittersta maskan pekar ut den 13:e m i diagrammet.
  • Börja i mitten av framstycket (m 41). Räkna först 13 m från mitten av framstycket och ut mot höger, därefter hela diagrammet (24 m) till slut har du 4 m kvar.

Det vill säga att när du börjar på högersida av framstycket så stickar du först de sista 4 m i diagrammet (från höger till vänster), därefter hela diagrammet (24 m) från höger till vänster. Sedan börjar du om igen så att du får den 13:e m i diagrammet som maska nr 41 på framstycket. Fortsätt nu med resten av diagrammet på den andra sidan av pilen och börja om med diagrammet igen, fortsätt på detta sätt tills du inte har fler maskor kvar på framstycket .

Stickar man runt och det ska vara samma mönster på ryggstycket fortsätter du nu på samma sätt. Börja med samma maska i diagrammet som på framstycket, sticka från höger till vänster precis på samma sätt som på framstycket.

Stickar du fram och tillbaka börjar du från avigsidan på nästa v i diagrammet, med maskan över den du slutade med och stickar enligt diagrammet från vänster till höger.

Se två modeller där tekniken kan användas:
DROPS Extra 0-816 / DROPS Extra 0-817