Át lehet alakítani a körkötőtűre írt kötésmintákat

Át lehet alakítani a körkötőtűre írt kötésmintákat

Számos DROPS mintát körkötőtűn kötünk. Ez a technika rendkívül népszerű több országban is Észak-Európában, az Egyesült Királyságban és Amerikában is, és rengeteg előnye van: nincsenek varrások, és minden kört a SZO felől kötünk.

Azonban, ha szeretnénk, a legtöbb mintát át tudunk alakítani egyenes kötőtűvel kötöttre is.

Itt egy alap-példa:

  • Ha a mintában azt olvassuk, hogy 200 szemet kell felszednünk a pulóver elejéhez és hátához.
  • Ez azt jelenti, 100 szemet kell felszednünk a darab elejéhez és 100 szemet a hátához.
  • Most adjunk hozzá mindkét oldalon 1 szemet szélszemnek = 102 szem az elejéhez és a hátához.
  • Kezdjük el a kötést oda-vissza haladva. Aszaporításokat / fogyasztásokat mindkét oldalon a minta leírása szerint készítjük.(amikor a minta azt írja, hogy szaporítsunk, vagy fogyasszunk a két oldalba tett mindkét jelölőmindkét oldalán, akkor mindkét oldalon, a szélszemek mellett fogyasztunk vagy szaporítunk.

A mintát mindig alaposan tanulmányozzuk át, hogy minden utasítás érthető legyen számunkra, és jegyezzük le a változtatásainkat, hogy később ne kavarodjunk össze.

Gondosan figyeljünk a következőkre:

  • Ha a leírásban kötésminta szerepel, ügyeljünk arra, hogy a szemek száma egyezzen a csipke / norvég / struktúra-minta szemszámaival.
  • A raglán szabásvonalú, vagy a kerek vállrésszel kötött pulóvereket bonyolult és nehéz egyenes kötőtűre alkalmazni. Ha ezt túl bonyolultnak találjuk, akkor javasolhatjuk, hogy a testrészt és a két ujjat egyenes kötőtűn kössük, és csak a vállrész készítsük körkötőtűn.
  • Amikor a saját változatunkat készítjük, az eredmény ez eredetitől eltérhet!

Bizonyos körkötőtűn kötött mintákat (pl kardigánokat, kabátokat, kendőket) oda-vissza haladva kötünk. Ezt gyakran azért tesszük, mert túl sok szemmel dolgozunk egyszerre, amik nem férnek el egy egyenes kötőtűn, és a körkötőtű hosszabb, több szem fér el rjta. Sok esetben ezeket a darabokat el tudjuk készíteni egyenes kötőtűkön, csak arra kell ügyelnünk, hogy a szemek elférjenek egymás mellett.

Szeretné megtanulni, hogyan kell körkötőtűn kötni? Ehhez is rengeteg segítséget talál a DROPS Tutorial videóiban. Olyan videót is talál, amely megmutatja, hogyankell körkötőtűn kötni; oda-vissza és körben haladva is. Nézze meg a videók tartalomjegyzékét a „K” betűnél a körkötű szónál (angolul „C” circular needle).

A DROPS fonalat árusító booltok között is van olyan, ahol tartanak tanfolyamokat. Több indformációért lépjen kapcsolatba az adött üzlettel.